tisdag 3 mars 2015

PMS och parklek

Det här skrev jag igar, men jag hann visst aldrig posta det:


Den där speciella sortens irritation som dyker upp vid pms. Den där som kommer nerifrån magen, upp genom bröstkorgen, tränger sig upp till huvudet och pyser ut genom munnen. Den fyller mig just nu. Tur att jag är så bra på att hålla käften. 

Sitter på jobbet och saknar min lilla goldilocks, efter att ha tillbringat varenda timme av helgen nästan helt ensam med honom. Igår var en helt underbar vårdag och vi hängde i olika lekparker i över tre timmar. Som tur är uppskattar vi båda mer att vara utanför själva lekdelen av parken och upptäcka träd och larver och sånt. Jag fick nog mer naturkunskaper med mig i bagaget än jag tror av min biologmor och nu sipprar de fram, ivrigt påhejade av det där vad det verkar nästan instinktiva intresset för natur hos en 1-åring. 

Fick även än en gång bekräftat hur mycker annorlunda jag känner mig som här ibland (oftast inte, såklart, oftast tänker jag inte ens på att jag inte är härifrån, men vissa grejer sitter i...). R satt glatt i en sandlåda och lekte med rätt blöt sand och blev följaktligen sådär lagom smutsig SOM BARN JU BLIR. Två olika småtjejer kom fram ett flertal gånger och stod längtansfullt och tittade på, men fick inte leka i sanden för sina pappor EFTERSOM DE HADE SÖNDAGSKLÄDER PA SIG. Jag tyckte så himla synd om dem och var mer än lovligt sugen på att fråga papporna om de inte har tvättmaskin hemma. Men jag höll såklart käft. Och lekte lite extra vilt med R så han smutsade ner sig ännu lite mer (fast sen försökte jag faktiskt få med mig honom till nån annan aktivitet så att de stackars kidsen inte skulle behöva vara så avundsjuka). En stund senare kom tackochlov ett infött kompispar förbi parken och bekräftade att inte alla spanjorer-katalaner tänker så (vilket jag såklart vet), samt att det kanske är lite mer söndagskläder i just den här delen av stan (generellt medel-övre medelklass) än i övriga Barcelona. Jag vet faktiskt inte om jag vill att R ska växa upp i den här stadsdelen, den är så himla homogen. Visst, han kommer att besöka andra delar av stan med folk från hela världen, men ändå, det är de här ungarna han kommer att gå i skola med (eller, de lär väl gå i nån privat religiös skola, hej jag har fördomar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar